30 november 2013
17:30

Öjebyn IBF

Referat: Pajala IF - Öjebyn IBF

Matchen inleds med värsta svängdörrarna i båda försvaren. Efter 2.26 leder gästerna med 1-2 efter tre enkla mål åt båda håll. Vårt gjordes av Viola och betydde 1-1 tid 1.05. Efter rivstarten blir spelet tajtare och inga fina lägen dyker upp förrän Lina åker ut på två min för hårt spel tid 7.47. Och det är vi som är närmast att göra mål. Elin har två vassa utkast som leder till frilägen som vi tyvärr bränner. Dessutom skapar Emma och Viola en två-mot-etta som målvakten räddar. 17.04 kommer kviteringen då Emma hittar rätt på ett frislag. Reultatet står sig perioden ut. Vi är inte nöjd med vår första period. Misstagen är många och det känns inte rikgtigt som att vi är me i matchen. 8-7 i skott till oss.

I andra är vi klart bättre. 4.22 får vi chansen i pp efter att Sanna jobbat fram en utvisning på en motståndare. Vi visar upp ett bra passningstempo som resulterar då Viola får öppet skottläge och drar iväg en handledare som tar i Linas ben och in i mål. Efter målet känns det som att vi tar över mer och mer. Vi skapar flera bra målchanser men Öjebyns målvakt spelar bra. 13.30 bryter Sanna ett uppspel som hamnar hos Tova som tar några steg och trycker upp 4-2 otagbart i bortre krysset. Det känns som att vi har läge att avgöra matchen i andra. Istället slarvar vi i försvarsspelet och släpper först till en stolpträff och kort därefter en onödig reducering från dålig vinkel. Öjebyn är således med i matchen inför sista perioden. Skott: 13-6.

Jag hinner bara mumla åt Keijo att nästa mål blir viktigt innan det rasslar till bakom Elin. 11 sekunder stannar klockan på när 4-4 kommer. Efter kviteringen är spelet jämnt. Inga klara målchanser åt ngt håll. 6.05 åker Lina ut på sin andra tvåa för hårt spel. Åter är det vi som är närmast ett mål då Evvis i friläge så när pillar in 5-4. När vi blir fulltaliga trycker vi tillbaka Öjebyn och 9.54 kommer ledningsmålet då Lina skickar iväg en projektil (?) från sin backplats. Tyvärr kommer kviteringen nästan omgående. Närmare bestämt 10.31. Men undrar om vi inte borde haft ett frislag där då en motståndare effektivt och osjysst (?) håler undan Emma. Nå, inget att göra åt. Domarna ser inte allt och dryga minuten efter Öjebyns mål kan de omöjligt missa att Viola blir överkörd och Öjebyn åker på två minuter. I samband med utvisningen får de dessutom en till tvåa för protest mot domslut. Ett gyllene läge för oss att ta ledningen. Även denna gång spelar vi ett fint och snabbt passningsspel. Vi skapar några halvchanser då plötsligt en av Öjebytjejerna hoppar in från utvisningsbänken. Jag får ett mindre frispel och försöker kalla på domares och sekretariats uppmärksamhet. Tillslut lyckas jag och spelet blåses av. Klockan hålls 20 sekunder och vårt överläge fortsätter. Även denna gång gör vi mål i pp. Precis som i förra överläget är det Viola som skjuter och ser sitt skott smita in via stolpen. 6-5 och drygt 50 sekunder kvar i pp. Tyvärr blir de sista sekunderna resultatlösa. 15.54 tar Öjebyn Time-out för att mobilisera en sista offensiv. Och hjälp med detta får de av oss då Henta tar en hårt spel tid 16.27. Under sitt spel i pp rycker gästerna målvakten och spelar 6 mot 4. Vi reder ut även detta underläge och 18.53 får vi med oss en tvåa och kan enkelt spela av resten av matchen och jubla åt en mycket skön vinst! Skott: 10-6

En rätt fartylld och slarvig tillställning blev det tillslut där vårt spel i pp kom att bli avgörande. Vi kommer inte alls upp i samma fina spel som vi visade upp helgen innan då vi gäsatde Boden. Men en vinst är en vinst och det är starkt att kunna vinna trots att inte spelet funkar riktigt.

Bland backarna krigar Lina på riktigt bra. Kanske aningen slarvig i sitt närkampsspel vilket resulterar i två utvisningar men det kompenserar hon med två mål framåt. Våra centrar Evvis och Sanna gör ett stort jobb. Sanna belönas åxå med Örjan efter sin finfina insats.

Plus åxå till domarna Johan Nyström och Frans Dahlstedt som gjorde en mycket bra match.